Hosting

Hosting bij CrossmarX
Met het Application Platform gerealiseerde applicaties kunnen bij CrossmarX worden gehost.
Voor haar hostingdienst maakt CrossmarX gebruik van Virtual Private Servers welke zijn geconfigureerd bij CloudVPS. Meer info over certificering van deze dienst.

Veel gestelde vragen met betrekking tot hosting en data.
In welk land staat de data fysiek?
De Datacenters en de data staan in en rond Amsterdam. Lees meer over network-datacenters.

Welke beveiligingsmaatregelen zijn er getroffen?
De Linux servers en data zijn beveiligd met een firewall. De toegang op de server voor beheer wordt geregeld met SSH. De Linux servers worden maandelijks voorzien van de nieuwste upgrades en security patches.

Welke backup en restore procedure hanteren jullie?
De database en bijbehorende bestanden worden gebacked op een backup datastorage. De database(s) worden dagelijks full gebackupped. De bestanden wekelijks een full backup en de andere dagen incrementeel. Restore: terug zetten bestanden en database dumps inlezen.

Hoe lang worden de logbestanden bewaard?
Logbestanden worden standaard 3 maanden bewaard. Als deze langer bewaard moeten worden, wordt een opslag berekend. Dit moet expliciet vooraf worden afgesproken.

Hoe houden jullie de beschikbaarheid in de gaten?
CrossmarX monitort zelf de performance van de applicaties op de servers. Indien calamiteiten op de servers en applicaties van klanten worden geconstateerd, ontvangen CrossmarX medewerkers berichten en kunnen in voorkomend geval aktie ondernemen.

Wat gebeurt er bij ernstige calamiteiten?
Lees meer over het noodplan

Escrow
CrossmarX biedt geen escrow arrangement.
Wel biedt CrossmarX standaard eenvoudige exportmogelijkheden van de data uit de database. Daarnaast is de bouwtekening en zijn de application-files van de applicatie toegankelijk voor applicatiebeheerders.

Met de data en de bouwtekening en application files zijn de belangrijkste ingredienten van de applicatie in het bezit van klanten.

Hoe garandeer ik de eigendom van mijn data als deze op een server bij CloudVP staat?
Een Data Garantie Overeenkomst beschrijft de relevante data en moet door CrossmarX en de data eigenaar getekend worden. CloudVPS tekent ook en vervolgens heeft de data eigenaar het recht om CloudVPS te benaderen om een kopie van de data te verkrijgen of de data te laten vernietigen.

Data Garantie Overeenkomst


CrossmarX biedt met haar hosting faciliteit een zeer goede dienst tegen een redelijke prijs. De ervaring van de afgelopen jaren leert dat de uptime bijzonder hoog is. CrossmarX garandeert echter geen uptime %. Garantie zou een onevenredig hoge inspanning (en dus kosten) vragen tegenover een in de praktijk zeer beperkt risico.

Meer over hosting zie onze voorwaarden.

Kosten hosting CrossmarX (prijzen 2021, alle prijzen ex BTW):

  • Shared engine (meerdere applicaties op 1 engine): Vanaf EUR 65,00 per maand. Voor deze mogelijkheid wordt gekozen als er nog weinig inzicht is in de mate van gebruik en de gewenste performance. Elke 2-weken wordt de meest actuele release van de platformsoftware neergezet.

    Indien eenzelfde applicatie op meerdere aparte databases draait (instances) bedragen de hostingkosten per instance EUR 50 per maand. Per applicatie of instance is 20GB schijfruimte beschikbaar.

  • Dedicated engine (1 applicatie op een eigen engine): Vanaf EUR 207.50 per maand (incl. monitoring & onderhoud). Voor deze oplossing wordt gekozen als klanten een eigen releasebeleid willen voeren en bijvoorbeeld geen hinder willen ondervinden van mogelijke pieken in gebruik van andere applicaties (zoals mogelijk bij een shared engine)


Andere mogelijkheden
Hoge performance (resourceverbruik), scalability- of bijzondere veiligheidseisen kunnen reden zijn om de applicatie niet op een van de CrossmarX-servers te hosten (CrossmarX staat bijvoorbeeld geen third-party programmatuur toe op haar eigen produktie-servers). In dat geval worden passende mogelijkheden buiten CrossmarX gezocht. System demands