Organisatie Oude Muziek

Beschrijving

De Organisatie Oude Muziek ontwikkelt twee grote activiteiten: het Festival Oude Muziek Utrecht en het Seizoen Oude Muziek.

Het Festival Oude Muziek Utrecht is het grootste festival in zijn soort ter wereld. Eind augustus is de Utrechtse binnenstad tien dagen lang het centrum van de internationale oudemuzieksector. In meer dan 250 concerten en evenementen presenteert het Festival Oude Muziek Utrecht sinds de eerste editie in 1982 repertoire uit middeleeuwen, renaissance en barok, aan een spectaculair groeiend publiek van inmiddels meer dan 70.000 bezoekers. De internationale wereldtop staat tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht broederlijk naast jong talent, dat onder meer aan bod komt en wordt begeleid tijdens een reeks van 70 fringeconcerten. Het Internationaal Van Wassenaer Concours maakt sinds 2014 onderdeel uit van het Festival Oude Muziek Utrecht.

Het Seizoen Oude Muziek biedt dezelfde combinatie van gevestigde carrières en jonge professionals, alleen is de formule radicaal anders. Waar het festival staat voor concentratie door de eenheid van plaats en tijd, beschrijft het seizoen precies de omgekeerde beweging: tijdens het Seizoen Oude Muziek trekken we het land in, het hele concertseizoen rond. Zo bedienen we sinds 1986 een groot publiek van oudemuziekliefhebbers.

OOM gebruikt een applicatie van Wij zijn Vroeg voor de planning van het festival en het seizoen, inclusief beschikbaarheid vrijwilligers, instrumentarium en transportplanning.

Fotograaf: Foppe Schut

Organisatie Oude Muziek